Malzemeler

 1 adet

  • yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı

    yoğurt
  • 1 yemek kaşığı

    ayçiçek yağı
  • 125 gram

    tereyağı
  • 1/2 tatlı kaşığı

    tuz
  • 1 paket

    kabartma tozu (1 tatlı kaşığı limon suyuyla köpürt
  • 2,5 su bardağı

    un

Üzeri için:

  • 1 adet

    yumurta akı
  • 3/4 su bardağı

    susam

 

Püf Noktası

Pişirme süresi ve ısısı kullandığınız fırın tipi ve özelliklerine göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle simitleri kontrollü olarak pişirmeniz önerilir.Kullandığınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

 

Pişirme Önerisi

Arzuya göre simitlerin hamuruna az miktarda mahlep de ekleyebilirsiniz.

 

Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta sarısı, yoğurt ve ayçiçek yağını derin bir karıştırma kabına alın. Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını katıp elinizle karıştırmaya başlayın.

  2. Sıvı malzemeler karışıp homojen bir kıvam aldığında az miktarda limon suyuyla köpürttüğünüz kabartma tozunu ekleyin.

  3. Azar azar un ekleyip tuz ilavesiyle hamuru yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan ve yumuşak kıvamda bir hamur elde etmelisiniz.

  4. Kıvam alan hamurdan küçük parçalar kopartıp çubuk şeklinde uzatın. İki ucunu birleştirip halka formunu verin, ayrılmaması için hafifçe bastırın.

  5. Yumurta beyazını küçük bir kasede çırpın. Kavrulmuş susamları derin bir kaseye alın. Üst kısımlarını çırpılmış yumurta beyazına batırdığınız simitleri susama bulayın.

  6. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizdiğiniz hamurları, önceden ısıtılmış 160 derece fırında, üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.

  7. Fırından çıkarıp mümkünse bir ızgara teli üzerinde dinlendirdiğiniz simitleri sevdiklerinizle paylaşın.